Sirois-Long: Gold LEED

healthy eco-friendly home

This semi-detached house was a budgetary challenge for a young family. Completed on a task-sharing basis, the owners could thus join in the construction and save costs. The customized plans and evolving design anticipate the addition of a workshop and a practical portico entrance. With spaces spread over 3 levels, this project includes two bedrooms with the possibility of a third, a family room and a living room, a half bathroom and a full bathroom, a laundry room and a technical room. Here, a ground-level garden access was preferred to a basement, opening fully on the 2 acres in co-property of the eco-district Le Champ des Possibles project, overlooking the pond. Warm and lively interiors thrill with the abundant natural light of this passive and bioclimatic solar design.

Photo gallery